King galamb fajta leírása

Bővebb fajtaleírás képekkel »

A közölt ábrák a kiállítási King ideális állását és alakját mutatják

Súlyok és méretek:

A. Súly 850-1050 gramm

B. Méretek

A) Magasság 29,85 cm
B) Szélesség A mellkas határai: 13,97 cm
C) Mélység 11,43 cm
D) Hosszúság A farok végétől a mellkas határáig: 24,13 cm

Pontozás:

C. Súly 8 pont

D. Csőr 5 pont Rövid, vaskos, vízszintes pozícióban hordva.

E. Orrdudor 2 pont Kicsi, sima, dér szinűen pontozott, az arc méretével arányos.

F. Fej 9 pont Mérsékelten nagy és széles, jól kerekített koponyával, arányos a telt nyakkal és a széles testtel. Az orrdudor felett nem lehet nyomott vagy húzott formájú.

G. Szemek 3 pont Feltűnő, kerek és fényes, a koponya hátsó részéről számítva előre, annak kb. 3 részén helyezkednek el.

H. Szemgyűrű 4 pont Tökéletes kerek, finom szövet szerkezetű, nem szélesebb mint 1,6 mm, jól látható a szem és a tollak között, céklavörös színű.

I. Nyak 5 pont Mérsékelten tömzsi vagy vastag, arányban a széles vállakkal és a madár jól gömbölyített testével. Függőleges tartású. Nyak hátsó része olyan közel csatlakozik a vállhoz, amennyire csak lehetséges, egy vonalban a térdhajatokkal. A csőr az előre domborodó mell határától kissé beljebb áll. A nyaknak nem szabad túl hamar bevágódnia a csőr alatt. A hímek inkább legyenek masszívabb Nyakúak, mint a tojók. A vékonyság jele azonban egyik esetében sem mutatkozhat.

J. Mell 8 pont A mell az a része a galambnak, amely a lábak előtt fekszik és a nyak alsó részéig terjed, azonban nem foglalja magában a testen a lábaktól hátra felé eső mellcsont körüli részét. A mell kidomborodó, széles és jól gömbölyített egyen, jól láthatóan a szárnybúbokon túl. Szimmetrikusnak kell lennie a madár egyenesen álló helyzetében, s az elülső alsó része vízszintes vonalban van a mellcsont hátsó a végével.

K. Test 8 pont Rövid, széles, erőteljes, mérsékelten mély és jól gömbölyített.

L. Mellcsont 8 pont Egyenes és a lábak között középen helyezkedik el. Olyan hosszú, amilyen csak lehetséges a rövid és jól gömbölyített testben, saru formájú görbülettel a végbélnyílás közelben végződve.

M. Hát 5 pont Rövid és széles, a vállaktól a farokig terjed. Nem szabad, hogy túl gyorsan elvékonyodjon mielőtt a far elérné, valamint egyenletes ívben csatlakozzon a nyakba. A faroknak legalább 25 fokosnak kell lennie.

N. Szárnyak 7 pont A testhez simulva tartottak , egyenletesen a farra és a farokra fektetve. Csúcsai kb. 2,5 cm szélességű takarással érintik egymást az egyébként ésszerűen rövid farok közepén, és attól kb. 1,9 cm-rel rövidebbek. A szárnybúbok jól fedve legyenek a melltolak által. Az elsőrendű evezőtollak száma 10 (tíz).

O. Farok 5 pont Rövid, arányos a rövid testtel. A farok a végénél kb. másfél toll széles, egyenletesen vékonyodva a vastag és a széles farból kiindulva. A kormánytollak száma 12 (tizenkettő). A farok a vízszintestől felfelé álló szögben hordott, befejezve azt az ívet, mely az ülep a test és a mell formál a standard ábrával megegyezően, azonban nem olyan emelt, hogy a szárnyvégek kereszteződését vagy leejtését okozza.

P. Lábak 10 pont Egyenes és izmos, hogy a madárnak egy függőleges tartást biztosítson. A lehető legközelebb kell állnia ahhoz a vonalhoz, mely a háton keresztül a nyak élvonalát azon pontban metszi, amelyik egy vízszintes vonalban van a csőr aljával. A lábak olyan hosszúak, hogy a mellcsont és a föld között 6,67 cm legyen a távolság. A lábszárak egymástól való távolsága 6,67 cm. Céklavörös színűek és tollaktól mentesek legyenek.

Q. Lábujjak 3 pont Egyenesek, akadálymentesen és jól terülők, céklavörös színűek.

R. Tollazat 10 pont A tollazat zárt és sima, de nem annyira mint a röp postagalamboké. Szinte kicsinek tűnik, amikor a madarat kézbe vesszük. A végbélnyílás alatt is a sima tollazat a kívánatos. a madarak hiánytalan, természetes tollazatban legyenek. A) A hímek erőteljes, "férfias" megjelenésűek. B) A tojó kecses, "nőies" külleműek legyenek. C) Azok a madarak, melyek borza, rendezetlen tollazatúak, nem szép állásúak, vagy nem megfelelő viselkedésűek, a tíz ponttal szemben kedvezőtlenebbül bírálhatók. Ez a 10 pont azonban lehetőség, és nem akadályozza az eredeti teljes 100 pont elérhetőségét. S. Színes madarak Egytől tízig lehet csökkenteni a pontokat a hibás színért, amikor saját osztályukban bírálják őket. Ez a 10 pont azonban lehetőség, és nem akadályozza az eredeti teljes 100 pont elérhetőségét.

 

Hírek, események

Magyar King Klub www.magyarkingklub.hu KIÁLLÍTÁSI FELHÍVÁS Magyar King Klub Fiatal Kiállítás, 2023. Nagyatád Kiállítás helyszíne: Nagyatád, Sportcsarnok Kiállítási időpont: 2023. november 10-11-12. Bíráló: Jankó Gábor... »