King galamb fajta leírása

Bővebb fajtaleírás képekkel »

A közölt ábrák a kiállítási King ideális állását és alakját mutatják

Súlyok és méretek:

A. Súly 850-1050 gramm

B. Méretek

A) Magasság 29,85 cm
B) Szélesség A mellkas határai: 13,97 cm
C) Mélység 11,43 cm
D) Hosszúság A farok végétől a mellkas határáig: 24,13 cm

Pontozás:

C. Súly 8 pont

D. Csőr 5 pont Rövid, vaskos, vízszintes pozícióban hordva.

E. Orrdudor 2 pont Kicsi, sima, dér szinűen pontozott, az arc méretével arányos.

F. Fej 9 pont Mérsékelten nagy és széles, jól kerekített koponyával, arányos a telt nyakkal és a széles testtel. Az orrdudor felett nem lehet nyomott vagy húzott formájú.

G. Szemek 3 pont Feltűnő, kerek és fényes, a koponya hátsó részéről számítva előre, annak kb. 3 részén helyezkednek el.

H. Szemgyűrű 4 pont Tökéletes kerek, finom szövet szerkezetű, nem szélesebb mint 1,6 mm, jól látható a szem és a tollak között, céklavörös színű.

I. Nyak 5 pont Mérsékelten tömzsi vagy vastag, arányban a széles vállakkal és a madár jól gömbölyített testével. Függőleges tartású. Nyak hátsó része olyan közel csatlakozik a vállhoz, amennyire csak lehetséges, egy vonalban a térdhajatokkal. A csőr az előre domborodó mell határától kissé beljebb áll. A nyaknak nem szabad túl hamar bevágódnia a csőr alatt. A hímek inkább legyenek masszívabb Nyakúak, mint a tojók. A vékonyság jele azonban egyik esetében sem mutatkozhat.

J. Mell 8 pont A mell az a része a galambnak, amely a lábak előtt fekszik és a nyak alsó részéig terjed, azonban nem foglalja magában a testen a lábaktól hátra felé eső mellcsont körüli részét. A mell kidomborodó, széles és jól gömbölyített egyen, jól láthatóan a szárnybúbokon túl. Szimmetrikusnak kell lennie a madár egyenesen álló helyzetében, s az elülső alsó része vízszintes vonalban van a mellcsont hátsó a végével.

K. Test 8 pont Rövid, széles, erőteljes, mérsékelten mély és jól gömbölyített.

L. Mellcsont 8 pont Egyenes és a lábak között középen helyezkedik el. Olyan hosszú, amilyen csak lehetséges a rövid és jól gömbölyített testben, saru formájú görbülettel a végbélnyílás közelben végződve.

M. Hát 5 pont Rövid és széles, a vállaktól a farokig terjed. Nem szabad, hogy túl gyorsan elvékonyodjon mielőtt a far elérné, valamint egyenletes ívben csatlakozzon a nyakba. A faroknak legalább 25 fokosnak kell lennie.

N. Szárnyak 7 pont A testhez simulva tartottak , egyenletesen a farra és a farokra fektetve. Csúcsai kb. 2,5 cm szélességű takarással érintik egymást az egyébként ésszerűen rövid farok közepén, és attól kb. 1,9 cm-rel rövidebbek. A szárnybúbok jól fedve legyenek a melltolak által. Az elsőrendű evezőtollak száma 10 (tíz).

O. Farok 5 pont Rövid, arányos a rövid testtel. A farok a végénél kb. másfél toll széles, egyenletesen vékonyodva a vastag és a széles farból kiindulva. A kormánytollak száma 12 (tizenkettő). A farok a vízszintestől felfelé álló szögben hordott, befejezve azt az ívet, mely az ülep a test és a mell formál a standard ábrával megegyezően, azonban nem olyan emelt, hogy a szárnyvégek kereszteződését vagy leejtését okozza.

P. Lábak 10 pont Egyenes és izmos, hogy a madárnak egy függőleges tartást biztosítson. A lehető legközelebb kell állnia ahhoz a vonalhoz, mely a háton keresztül a nyak élvonalát azon pontban metszi, amelyik egy vízszintes vonalban van a csőr aljával. A lábak olyan hosszúak, hogy a mellcsont és a föld között 6,67 cm legyen a távolság. A lábszárak egymástól való távolsága 6,67 cm. Céklavörös színűek és tollaktól mentesek legyenek.

Q. Lábujjak 3 pont Egyenesek, akadálymentesen és jól terülők, céklavörös színűek.

R. Tollazat 10 pont A tollazat zárt és sima, de nem annyira mint a röp postagalamboké. Szinte kicsinek tűnik, amikor a madarat kézbe vesszük. A végbélnyílás alatt is a sima tollazat a kívánatos. a madarak hiánytalan, természetes tollazatban legyenek. A) A hímek erőteljes, "férfias" megjelenésűek. B) A tojó kecses, "nőies" külleműek legyenek. C) Azok a madarak, melyek borza, rendezetlen tollazatúak, nem szép állásúak, vagy nem megfelelő viselkedésűek, a tíz ponttal szemben kedvezőtlenebbül bírálhatók. Ez a 10 pont azonban lehetőség, és nem akadályozza az eredeti teljes 100 pont elérhetőségét. S. Színes madarak Egytől tízig lehet csökkenteni a pontokat a hibás színért, amikor saját osztályukban bírálják őket. Ez a 10 pont azonban lehetőség, és nem akadályozza az eredeti teljes 100 pont elérhetőségét.

 

Hírek, események

Magyar King Klub www.magyarkingklub.hu KIÁLLÍTÁSI FELHÍVÁS Magyar King Klub 60 éves Jubileumi Fiatal Kiállítás, 2022. Gyomaendrőd Kiállítás helyszíne: Gyomaendrőd, SPORTCSARNOK Kiállítási időpont: 2022. november 11-12-13. Bíráló: Berkes Imre Szerbia Nevezések beérkezésének határideje !!!: 2022.... »